Доган говори. Въпросът е защо сега говори. Това заяви в интервю

...
Доган говори. Въпросът е защо сега говори. Това заяви в интервю
Коментари Харесай

Велислав Величков: А кой създаде момчето, кой му даде цялата власт?

" Доган приказва. Въпросът е за какво в този момент приказва. "  

Това съобщи в изявление за БНР адвокат Велислав Величков от самодейността " Правосъдие за всеки "  относно последните изказвания на почетния ръководител на Движение за права и свободи.

По думите му, Пеевски се е трансформирал " в най-влиятелният човек в държавата под благосклонния взор на Ахмед Доган ":

" Кой даде на обществото, кой задължи обществото с Делян Пеевски? Кой сътвори " момчето ", кой му даде цялата власт? От 2013-а стои този въпрос – кой.

Доган би трябвало да каже как тъкмо Пеевски стана толкоз мощен, по какви механизми работеше, какви хора използваше, какви престъпления направи, с кои олигарси беше привързан. Ако желае обществото да стартира да го слуша, той трябва да излезе с обстоятелствата, а не с голи заявления. Топката е в полето на Доган и Движение за права и свободи, а обществото какво разбра от всичко това – ще забележим на изборите. "

Той разяснява наложеното несъгласие от президента върху закона за адвокатурата, както и последвалата още на другата заран рано реакция от Пеевски - че би трябвало НС да се събере изключително, с цел да отхвърли ветото.

Липсват критерии, по които да се дефинират хонорарите на така наречен особен представител. Съдът по своя преценка от време на време понижава до сериозно ниски минимуми размерите на възнагражденията на юристите, посочи Величков. Според него следва да се одобри нова разпоредба от Министерството на правораздаването и да се вкарат критерии – освен цената на желае, по които да се дефинират размерите на тези хонорари.

" Появяват се съмнения, че някой се е схванал с Делян Пеевски той да помогне за отхвърлянето на президентското несъгласие ", разяснява Велислав Величков в предаването " Преди всички ".

Величков сигнализира за " лобистки трендове " измежду висшето управление на адвокатурата.

" Върхът на адвокатурата не обслужва Пеевски към момента. Но виждам такива опити. Той има едната страна в процеса – прокуратурата, по тази причина е титаничният опит да се избере нов основен прокурор. Липсва му другата страна в процеса – адвокатурата. Представяте ли си, ако двете страни в процеса по външна поръчка работят в синхрон? "

Според Величков измежду 15 000 юристи в страната постоянно има водачи на мнение, познати хора, такива, на които думата се слуша. Той подсети, че през февруари предстоят избори за Висш адвокатски съвет и мощно се явява " лобистките теденции " да не се проявят и на предшестващите избора общи събрания.

По думите му, адвокатурата е доста значима. Това е огромна група, която може да бъде употребена като ресурс заради въздействието на юристите по места, изрече съмнение Величков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР